Waarom het vandaag het perfecte moment is om te starten met het bevestigen van de Solarguard Pro op zonnepanelen?

Vandaag 15 juli is het broedseizoen juridisch gezien voorbij, lees hier wat de voordelen zijn van het bevestigen van Solarguard Pro vogelwering op zonnepanelen.

Mosje hier, takje daar, het broedseizoen was in volle gang. Vanaf vandaag 15 juli is het broedseizoen juridisch gezien voorbij.

Vogels die een nestje bouwen zijn altijd een verrijking voor de natuur en woonomgeving, maar het wordt een probleem wanneer ze daar zonnepanelen voor uitkiezen. Onder zonnepanelen is het namelijk lekker warm, droog en veilig, dit zorgt ervoor dat dit de perfecte plek is om een nest te bouwen.

 

Waarom mogen vogels zich niet nestelen achter het zonnepaneel?

 

  • Er kan in de bekabeling achter het zonnepaneel een breuk onrstaan. Voornamelijk bij oudere installaties zaten er nog geen beveiligingen op dat het zonnepanelensysteem. Hierdoor blijven de zonnepanelen stroom opwekken, waardoor er brandgevaar kan ontstaan
  • De nesten veroorzaakt minder luchtstromingonder het zonnepaneel. Hierdoor kan de warmte minder goed weg, waardoor zonnepanelen een veel lager rendement opleveren dan haalbaar is.
  • Vogeloverlast. Vogels zijn ongeveer 9 dagen een nest aan het bouwen. Het broeden duurt ongeveer 12 dagen en gemiddeld na 20 dagen vliegen de jonge vogels uit. Je hebt gemiddeld 41 dagen last van uitwerpselen van vogels en de bijkomende geluidsoverlast. De uitwerpselen van vogels komen in de tuin, maar ook op het zonnepaneel. Deze uitwerpselen zorgen voor een nog lager rendement en minder fraaie uitstraling van het huis.
  • Kosten en rendementsverlies. De nesten mogen niet worden verwijderd wanneer het broedseizoen is begonnen. Dit zal inhouden dat er gemiddeld 41 dagen een zeer laag rendement is. Na het broedseizoen kunnen de nesten worden verwijderd. Hier zitten ook extra kosten aan.

Ontdek Solarguard Pro

Solarguard vogelwering voor zonnepanelen

Als installateur is het mogelijk om jouw klant hierin volledig te ontzorgen en adviseren om vogeloverlast te voorkomen. Gelukkig hebben wij hier een vogelvriendelijke en makkelijke oplossing voor, namelijk: Solarguard Pro.

TIP! Check even of er sporen van nestjes onder de zonnepanelen liggen. Maak het zo nodig schoon en bestel vogelwering van Solarguard Pro. Na het installeren van de vogelweringen ben je ervan verzekerd dat het rendement optimaal blijft en zonnepanelen beschermd zijn voor de komende broedseizoenen!

Via onderstaande knop krijg je meer informatie over de Solarguard Pro. Wil je bestellen? Klik dan hier voor ons klantportaal!

Solarguard vogelwering zonnepanelen kunststof clips bevestigd

Onze vestiging

 

Openingstijden werkdagen

Van 06.00 tot 17.00 uur

 

Openingstijden weekend

Van 07.00 tot 12.00 uur
Zondag gesloten

Contact

Telefoonnummer

+31 (0)73 - 6900162

Adres

De Weegschaal11
5215 MN 's-Hertogenbosch

× Hoe kan ik je helpen? Available from 06:00 to 17:00