Kies je zink of pvc voor jouw hemelwaterafvoer?

7 redenen om voor een regenpijp van zink te kiezen

In dit artikel geven we je 7 belangrijke redenen waarom een regenpijp van zink een geweldige keuze is. Er zijn natuurlijk meer materialen voor hemelwater afvoer, maar er zijn een paar punten die belangrijk zijn om te onthouden. Hieronder volgen ze:

In dit artikel geven we je 7 belangrijke redenen waarom zinken regenpijpen een geweldige keuze zijn. Er zijn natuurlijk meer materialen voor hemelwater afvoer, maar er zijn een paar punten die belangrijk zijn om te onthouden. Hieronder volgen ze:

Reden nummer 1: Regenpijpen van zink gaan minimaal 30 jaar mee en behouden hun uitstraling

Regenpijpen van zink gaan minimaal 30 jaar mee. Dit in combinatie met goed onderhoud maakt zink een duurzaam product. Het materiaal wordt met vakmanschap gemaakt en dat zie, ook na een lange periode.

 

Reden nummer 2: Zink is beter voor het milieu

Zink komt van nature voor in de natuur in gesteenten, water, bodem en lucht. De lange levensduur is natuurlijk één van de redenen waarom zink goed is voor het milieu. Daarnaast is zink 100% recyclebaar en worden producten volledig van hergebruikte materialen gemaakt. Het ministerie van VROM onderzoekt zelfs of zink past binnen het milieubeleid van de overheid

 

Reden nummer 3: Zink zet niet veel uit

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar bij weersverandering kan een regenpijp uitzetten. Dit hoeft geen probleem te zijn, tenzij een regenpijp véél uitzet. Hierdoor kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de regenpijp niet meer aansluit op de dakgoot. Gelukkig zetten zinken regenpijpen niet veel uit! Hierdoor krijg je geen problemen met de aansluitingen op hemelwaterafvoeren van een ander materiaal.

 

Reden nummer 4: Zink lekt minder snel dan pvc

Een lekkage vormt niet alleen een probleem voor de regenpijp zelf, maar ook voor de gevel van het huis. Je wilt niet dat de gevel aangetast wordt! Nog een goede reden dus

 

Reden nummer 5: Gemakkelijk te monteren

Er komt geen solderen aan te pas! De onderdelen zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven.

 

Reden nummer 6: Mogelijkheid om dezelfde beugels te gebruiken als de vorige regenpijp

Om voordeliger uit te zijn is zink een goede keuze. Het is namelijk mogelijk om de oude beugels van de oude regenpijp opnieuw te gebruiken. Je klikt de nieuwe regenpijp er zo in!

 

Reden nummer 7: Zink ziet er gewoon geweldig mooi uit bij moderne en klassieke woningen

Een zinken regenpijp maakt het plaatje van jouw woning compleet. Een mooie rijke uitstraling doet het vaak goed!

 

 

HWA zink collectie

HWA Toebehoren

Hopelijk hebben we je hiermee op weg kunnen helpen, kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact met ons opnemen en kijken we met jou mee!

Contact: Telefoonnummer: 073 6900161, E-mail: info@venturaholland.nl

Klik hier voor ons assortiment zink te bekijken

Wil je bestellen? Klik dan op onderstaande knop voor ons klantportaal!

Zink assortiment
× Available from 06:00 to 17:00