Duurzame Dakpannen voor Duurzame Daken

 

Daar staan wij voor! Het kiezen van de juiste producten, zorgt ervoor dat jij bij ons een duurzaam dak kan aanschaffen! Dit zorgt niet alleen voor een reductie van jouw ecologische voetprint, maar het vermindert ook jouw maandelijkse kosten! Het aanschaffen van een duurzaam dak wordt nu extra aantrekkelijk met de nieuwe subsidies! Duurzame materialen voor het dak zoals zink en dakpannen kennen een lange levensduur en recycle mogelijkheden.

Waarom duurzaam?

Duurzame materialen voor het dak, zoals dakpannen

Een dak anno nu! Door een duurzaam dak aan te schaffen, ben je klaar voor de komende 10 tallen jaren. Ons assortiment kan je hierbij helpen. Wij staan voor duurzame producten zoals zink en dakpannen. Deze zijn ecologisch verantwoord gefabriceerd en hebben een lange levensduur. Tot slot zijn deze recyclebaar! 

Waarom duurzaam?

Circulair

Circulair

Wat betekent dit voor ons?

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij de aankoop van producten. Met de driehoek in onderstaande afbeelding willen wij laten zien wat duurzaamheid voor ons betekent. Het traject tussen het verkrijgen van grondstof en het hergebruiken van het product, vertaalt zich in een circulaire beweging. Producten kunnen ook dienen als grondstof voor een andere toepassing. wij streven dat producten in onderstaande driehoek circuleren.

Dakpannen

Het inruilconcept

Circulaire producten, dat is wat wij zien in dakpannen. Een combinatie van uitstekende eigenschappen en lange levensduur. De productie van een dakpan wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, alhoewel dit nog steeds een schadelijk proces is voor het milieu. Daarom proberen wij samen met onze partner Luijtgaarden de dakpannen zo goed mogelijk in te zetten op de markt.

Gebruik makend van het inruilconcept, bestaat er de mogelijkheid dat wij jouw oude dakpan opkopen zodat wij deze kunnen hergebruiken in de verkoop. Hierdoor ontstaat er een circulaire handel en maken we optimaal gebruik van de eigenschappen van een dakpan.

Zijn er dakpannen kapot of bestaat er geen mogelijkheid meer tot inruilen van dakpannen, dan komen ze in onze container terecht. Deze dakpannen krijgen een nieuw leven als schoon puin. Dit puin wordt dan ingezet bij bijvoorbeeld een fundering van een gebouw. Hierdoor zal theoretisch een dakpan nooit op een afvalstapel terecht komen, maar wordt er optimaal gebruik van gemaakt.

Wij zien dakpannen daarom als een duurzaam product, welke een zeer lage ecologische voetprint heeft! Wilt je meer informatie hierover, dan vernemen wij dat graag!

Dakpannen

Zink

Een lange levensduur en recycle mogelijkheden

Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van producten die gemaakt zijn van Zink. Door het efficiënte fabricageproces van onze partner Zinkunie, kunnen de zinken producten duurzaam worden geproduceerd. Deze producten hebben een lange levensduur (+25 jaar), daarbij zijn er recycle mogelijkheden. Ook de levensloop van zink is daardoor circulair, omdat deze theoretisch niet op de afvalstapel terecht komen.

Dakbedekking

EPDM en Bitumendakbedekking

Wij hebben twee verschillende soorten dakbedekking in ons aanbod; Bitumendakbedekking en EPDM. Twee totaal verschillende materiaalsoorten met elk zijn eigen sterke eigenschappen.

De sterke eigenschap van Bitumendakbedekking is de levensduur. De levensduur van deze Bitumendakbedekking is 30 jaar, waar andere producten een veel lagere levensduur hebben. Mocht je kiezen voor witte dakbedekking, dan zal dit de opname van warmte ook verminderen. Waardoor een huis koeler zal blijven.

EPDM is een wat duurzamer product dan Bitumen. Bitumendakbedekking is daarentegen een goedkoper product. EPDM heeft, net zoals Bitumendakbedekking, een lange levensduur van ten minste 30 jaar. Het verschil tussen EPDM en Bitumendakbedekking is dat EPDM wordt verlijmd op het dak, waar bitumen wordt gebrand.

Dakbedekking

Rookkanalen

Rookkanalen

Gemaakt van nieuwe grondstoffen en gerecyclede materialen

Ons assortiment rookkanalen bestaat uit hoogwaardige materialen. Deze materialen worden verkregen uit zowel nieuwe grondstoffen als gerecyclede materialen. De levensduur van deze materialen zijn een van de goede eigenschappen van de producten. Ook kunnen deze producten weer worden gerecycled om deze opnieuw op de markt te brengen. Hierdoor behoren onze rookkanalen tot circulaire producten. Een pelletkachel met het juiste rookkanaal behoort tot de duurzame verwarmingssystemen.

× Available from 06:00 to 17:00